latinica  ћирилица
30/09/2023 |  16:39 | Autor: RTRS

Banjac: Sa sadašnjim rukovodstvom Republika Srpska neće biti u nevolji

Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac rekao je danas u Doboju da Republika Srpska sa sadašnjim rukovodstvom neće biti u nevolji već da će se kratati ka samostalnosti i samostalno odlučivati o svojoj sudbini u okviru Dejtonskog sporazuma.
Milorad Dodik i Darko Banjac - Foto: Ustupljena fotografija
Milorad Dodik i Darko BanjacFoto: Ustupljena fotografija

On je naglasio da je ubijeđen da će Milorad Dodik kao predsjednik Republike Srpske i predsjednik najače političke partije SNSD-a, uspjeti da vodi politiku usmjerenu ka jedinstvu srpskog naroda i očuvanju Republike Srpske.

- Na tom putu imaćete velikog prijatelja, lično u meni i u NPS jer ćemo stajati zajedno na putu mnogih izazova koje nas čekaju ka jedinstvu našeg naroda i očuvanju Republike Srpske, zajedno rame uz rame, jer se prijatelji poznaju u nevolji i tada treba da budemo zajedno - naglasio je Banjac.

Banjac je naveo da Republika Srpska sa sadašnjim rukovodstvom neće biti u nevolji već da će se kretati ka putu što veće samostalnosti i samostalno odlučivati o svojoj sudbini u okviru Dejtonskog sporazuma.

- Ako to ne bude moglo, ima i drugih načina - dodao je Banjac koji je danas u obraćanju na Sedmom saboru SNSD-a u Doboju predsjedniku Miloradu Dodiku unaprijed čestitao na izboru za predsjednika stranke.

- Na političkom nebu Republike Srpske sarađujemo relativno kratko, dvije i po godine, jer je NPS tada Formirana, ali zahvaljujući našoj saradnji uspjeli smo za godinu i po dana da postanemo parlamentarna stranka u Narodnoj skupštini Republike Srpske - rekao je Banjac.

Naglasio je da sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom sarađuje mnogo duže.

- Bili smo kolege, a sada smo postali i prijatelji i nadam se da ćemo to u narednom periodu ostati, te da ćemo Republiku Srpsku provesti kroz sve izazove koji je čekaj - zaključio je Banjac.