latinica  ћирилица
01/10/2023 |  12:35 ⇒ 14:13 | Autor: TANЈUG

Na prelazu Јarinje uhapšen Lazar Јanićijević, odveden u nepoznatom pravcu

Na administrativnom prelazu Јarinje, iz kolone vozila građana koji su danas išli na sahranu tragično nastradalog Stefana Nedeljkovića izvučen je i lišen slobode Lazar Јanićijević, koji je odveden u nepoznatom pravcu, saopštila je Srpska lista.
Јarinje i Brnjak otvoreni za saobraćaj (Foto: Sputnik) -
Јarinje i Brnjak otvoreni za saobraćaj (Foto: Sputnik)

Porodici i prijateljima nije dato nikakvo obrazloženje ovakog ponašanja policajaca na prelazu, niti im je predočen razlog za njegovo lišenje slobode.

Kako navodi Srpska lista, u ovom trenutku advokat pokušava da sazna gde se Јanićijević nalazi.

- Uz ćutanje međunarodne zajednice nastavlja se progon srpskog naroda na Kosovu i Metohiji od strane Kurtijevog režima. U trenutku velike žalosti na sjeveru Kosova i Metohiji svakoga dana se ređaju incidenti koje izazivaju Kurtijevi specijalci, pa je nakon jučerašnjeg prebijanja trojice mladića u Zubinom Potoku" danas lišen slobode Lazar Јanićijević - navodi Srpska lista.

U ovom trenutku advokat pokušava da sazna gde se nalazi gospodin Јanićijević.

Iz Srpske liste navode da je "ova otmica, i brutalnost Kurtijevog režima očigledno je posledica ćutanja međunarodne zajednice koja sada i bez oklijevanja očigledno dozvoljava sve ono što Kurti radi srpskom narodu, a što su do prije nedjelju dana činili prikriveno uz lažne pozive Kurtiju da deeskalira situaciju".

- Sada je više nego jasno da je srpski narod pred očima KFOR-a, Euleksa, UNMIK-a i svih lažnih dušebrižnika za ljudska prava ostavljen na milost i nemilost Kurtijevog režima - saopštila je Srpska lista.