latinica  ћирилица
01/10/2023 |  14:40 ⇒ 20:01 | Autor: SRNA

Kovačević: Marginalci preko Dodika žele da postanu nešto, a on i Srpska sve jači

Delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević izjavio je da na Milorada Dodika "skakuću" svi sarajevski političari već više od 20 godina i da oni, jedan po jedan, odlaze u političku istorijsku penziju, dok je Dodik tu i sve je jači i jači, kao što je jaka i Republika Srpska.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

Kovačević je ocijenio da je evidentno da svaki marginalac iz političkog Sarajeva misli da će postati nešto bitan ukoliko napadne ili uvrijedi Milorada Dodika, te da imaju imalo pameti, trebalo bi da se pouče da je on sve jači.

Prema njegovim riječima, Dodik je i dalje itekako izbor broj jedan građana Republike Srpske, dok s druge strane, samo je u Federacije BiH moguće da imaju ministra policije i ministra vojske koji dolaze iz iste koalicije i koji su obojica imali ozbiljne probleme sa zakonom iabili presuđivani.

- Milorad Dodik nikada nije imao probleme sa zakonom, a bio je pod lupom svih mogućih tužilaštava koja su bila pod pritiscima svih mogućih ambasada da mu iskopaju bilo šta. Na kraju su se dosjetili toga da dovedu nekakvog stranca koji nema nikakav legitimitet, kojeg niko nije izabrao, koji nema nikakvu funkciju i ni ulogu u BiH i onda su njemu dali da on sam napiše da će on da mijenja i nameće zakone i ako ne bude poštovao njegove zakone, koji ne vrijede baš ništa, da će onda da ide u zatvor - poručio je Kovačević.

On smatra da će sve to da padne, kao što su pali i svi dosadašnji napadi i na Milorada Dodika i Republiku Srpsku.

- Ono što će na kraju da ostane jeste jak Milorad Dodik, jaka Republika Srpska i, na kraju krajeva, slobodna Republika Srpska - rekao je Kovačević za Alternativnu televiziju, reagujući na izjavu ministra unutrašnjih poslova FBiH Rame Isaka da se "građani BiH ne obaziru na retoriku Milorada Dodika".