latinica  ћирилица
01/10/2023 |  18:02 ⇒ 18:03 | Autor: SRNA

Pavle Kruljac pobjednik masters trke na Јahorini

Na Јahorini je danas dodjelom automobila "škoda" pobjedniku masters trke Pavlu Kruljcu iz Hrvatske svečano zatvorena međunarodne trka Јahorina ultra trejl.
Međunarodna trka "Јahorina ultra trejl" - Foto: SRNA
Međunarodna trka "Јahorina ultra trejl"Foto: SRNA

Kruljac je za 23 časa i 48 minuta pretrčao stazu dugu 160 kilometara od Tjentišta iz Nacionalnog parka "Sutjeska" koja je učesnike trasom vodila preko planina do Јahorine.

Nagradu pobjedniku je uručio direktor OC Јahorina Dejan Ljevnaić, koji je uputio iskrene čestitke pobjedniku trke za odlučnost i snagu volje koja ga je vodila do cilja.

Ljevnaić je rekao da masters trka startovala juče i da je krenulo 10 takmičara, od kojih su neki stigli na cilj ili to tek treba da urade.

- Njih 10 su bili pobjednici trke "ultra" i "maksi" koja je održana krajem jula. Do sada su stigla tri takmičara i fascinirani su predjelima i prirodom koje imamo. Јedan od takmičara je rekao da to nije vidio nigdje u svijetu i da to treba da iskoristimo. Imamo prelijepe predjele, najljepšu prirodu, najbolje ljude kao domaćine i kad sve to spojimo treba da radimo ovakve projekte. Mi smo svjetska destinacija zahvaljujući tome - istakao je Ljevnaić.

On je zahvalio svim zaposlenima u OC Јahorina, sponzorima, volonterima i institucijama koji su podržali realizaciju ovog ambicioznog projekta.

Kruljac je rekao da je oduševljen nagradom, ali da mu automobil nije bio motiv, nego to da pokaže da može da pobijedi.

- Bilo je teško, ali prvih 120 kilometara sam se osjećao odlično, nakon toga puno sati na nogama, težak teren, mokre noge, teški uslovi, a pogotovo posljednji uspon. Ipak, uspio sam - naveo je Kruljac.

On je dodao da je impresioniran krajolicima kroz koje su prolazili i da trka zaslužuje da na njoj nastupaju svjetski trkači i vide netaknutu prirodu koja je raj za oči.