latinica  ћирилица
02/10/2023 |  07:25 ⇒ 09:19 | Autor: RTRS

Јorgić: Narod u Banjskoj se samoorganizovao kako bi ukazao na teror koji trpi (VIDEO)

Grupa naroda se podigla da skrene pažnju na dešavanja na Kosovu i Metohiji i na teror koji premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti vrši godinama nad Srbima, rekao je generalni direktor kompanije Borba Andrija Јorgić.
Andrija Јorgić - Foto: RTRS
Andrija ЈorgićFoto: RTRS

Јorgić je za RTRS rekao da su dešavanja u Banjskoj simbol otpora naroda koji se samoorganizovao kako bi ukazao na težak položaj u kojem se nalazi.

On je istakao da je cilj bio da se skrene pažnja međunarodne zajednice, odnosno da KFOR konačno obezbijedi bezbjednost i slobodu kretanja svih na Kosmetu i provodi svoju misiju u punom kapacitetu.

Јorgić je rekao da Srbi na Kosmetu godinama trpe teror, naglašavajući da na sjeveru nema mjesta za policiju samoproglašenog Kosova, već isključivo za KFOR.

- Kurti je zloupotrebio akciju i smrt policajca kako bi cijelu teritoriju Kosova i Metohije proglasio antiterorističkom zonom kako bi mogli da upadaju u kuće - rekao je Јorgić.

On je dodao da se Srbi na Kosmetu svakodnevno suočavaju sa napadima od kojih mnogi ostaju neprijavljeni, jer, kako kaže, nemaju kome da prijave.