latinica  ћирилица
02/10/2023 |  08:03 ⇒ 08:38 | Autor: TANЈUG

Akcija "Stop inflaciji 100+" u Crnoj Gori

Akcija "Stop inflaciji 100+" počinje danas, a građane, prema najavama iz Vlade Crne Gore, očekuje sniženje cijena na više od 100 artikala.
Prodavnica - Foto: RTRS
ProdavnicaFoto: RTRS

Crnogorsko Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma je u saradnji sa predstavnicima trgovačkih lanaca, distributerima, kao i drugim zainteresovanim subjektima, dogovorilo nastavak akcije "Stop inflaciji" pod nazivom "Stop inflaciji 100+" koja ima za cilj zaštitu životnog standarda građana i smanjenje inflacije, prenosi RTCG.

Trgovci su dužni da definišu listu od najmanje 100 proizvoda za koje će sniziti cijene tako što će utvrditi maksimalnu maloprodajnu i veleprodajnu maržu u visini od pet odsto, dok za trgovce koji imaju ispod 100 zaposlenih, antiinflaciona korpa podrazumijeva listu od najmanje 50 proizvoda.

Proizvodi iz antiinflacione korpe će se obilježavati na identičan način kao i u prethodnoj akciji "Stop inflaciji", koja je trajala od kraja marta do kraja juna ove godine.

Za trgovce koji prodaju specifičnu vrstu robe, poput tehnike, kozmetike, antiinflaciona korpa će biti prilagođena toj vrsti proizvoda.

Akcija traje do kraja godine.