latinica  ћирилица
02/10/2023 |  09:20 ⇒ 09:23 | Autor: TANЈUG

Najmanje 38 osoba povrijeđeno u požaru u Egiptu

Najmanje 38 osoba povrijeđeno je u požaru koji je izbio u zgradi bezbjednosne uprave u gradu Ismailiji u Egiptu prije nego što su vatrogasci obuzdali požar nakon nekoliko sati.
Požar u Egiptu (Foto: EPA-EFE/STR) -
Požar u Egiptu (Foto: EPA-EFE/STR)

Portparol Ministarstva zdravlja Egipta Hosam Abdel Gafara naveo je da je 12 povrijeđenih zbrinuto na licu mjesta, dok je 26 prebačeno u bolnice, a svi osim dvoje imaju poteškoća sa disanjem, prenosi AP.

Nije poznato koliko je policajaca bilo u zgradi u trenutku izbijanja požara, koji je teško oštetio zgradu, prenose lokalni mediji.

Kako prenosi Rojters, uzrok požara nije poznat, a na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se da je zgrada gradske uprave za bezbjednost.

Pozivajući se na izjave svjedoka, agencija navodi da su vatrogasci u početku imali puno problema da ugase vatru, a pored toga, navodi se da su se dijelovi zgrade srušili u požaru.

Bezbjednosni standardi i propisi o požaru se slabo sprovode u Egiptu i povezani su sa mnogim smrtnim slučajevima, pa je tako u avgustu 2022. izbio požar u prepunoj koptskoj pravoslavnoj crkvi tokom jutarnjih službi u Kairu, kada je smrtno stradalo 41 vjernika, navodi AP.