latinica  ћирилица
02/10/2023 |  09:25 ⇒ 09:27 | Autor: RTS

Osimen: Nikome neću dozvoliti da stane između mene i Napulja

Fudbaler Napolija i nigerijski reprezentativac Viktor Osimen oglasio se saopštenjem u kojem tvrdi da nikome neće da dozvoli da ga posvađa sa klubom i navijačima.
Viktor Osimen (Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO) -
Viktor Osimen (Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO)

Osimen je na utakmici protiv Bolonje, prošle nedjelje, burno reagovao na trenerovu odluku da bude zamijenjen u 86. minutu meča koji je kasnije završen nerešenim rezultatom bez golova.

Nigerijski fudbaler je promašio penal na tom meču, a potom se verbalno sukobio sa trenerom Rudijem Garsijom. Osimen se dan kasnije izvinio za svoj postupak. Napoli je nakon meča na Tiktoku objavio vidio na kome je napadač predmet podsmeha zbog promašenog penala.

Menadžer nigerijskog fudbalera Roberto Kalenda zapretio je potom tužbom, pošto je smatrao da je klub iz Napulja ismevao Osimena na društvenim mrežama.

Napoli je reagovao raskidom saradnje sa Alesiom Fortinom koji je bio izvršni direktor za društvene mreže.

- Dolazak u Napulj 2020. godine za mene je bio divna odluka. Ljudi iz Napulja su mi pružili mnogo ljubavi i nikome neću dozvoliti da stane između nas. Ljubav prema grbu se ne dovodi u pitanje i dres nosim s ponosom. Imam mnogo prijatelja Napolitanaca, koji su postali dio moje porodice. Cijenim i svu podršku Nigerijaca što su digli glas i stali uz mene. Nastavimo da širimo jedinstvo, poštovanje i razumijevanje. Napred. Napoli zauvijek - naveo je na Instagramu Viktor Osimen.

Nigerijski fudbaler je na ljeto 2020. godine iz Lila prešao u Napoli za klupski rekord od 81,3 miliona evra i bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule prošle sezone, pošto je postigao 26 golova na 32 utakmice u Seriji A.