latinica  ћирилица
02/10/2023 |  10:32 ⇒ 12:32 | Autor: TANЈUG

Petković: Aljbin Kurti nastavio teror protiv srpskog naroda na KiM (VIDEO)

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da je jučerašnjim hapšenjem Lazara Јanićijevića premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavio sa terorom prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.
Petar Petković (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr) -
Petar Petković (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr)

Petković je, na konferenciji za medije rekao da je je juče, dok su građani KiM željeli da se u Vrnjačkoj Banji oproste od svog sugrađanina Stefana Nedeljkovića tzv. kosovska policija uhapsila Lazara Јanićijevića.

- On je zaustavljen na prelazu Јarinje, dok je u koloni želio da se odveze u Vrnjačku banju i oprosti od Stefana Nedeljkovića tu je brutalno uhapšen izveden iz automobila i odveden u pravcu Prištine - rekao je Petković.

On je dodao da je dan prije toga tzv. kosovska policija pretukla trojicu građana srpske nacionalsnosti koji su išli u šumu po drva.

- A u petak je tzv. kosovska policija upala u KBC Kosovska Mitrovica. Tražili su stan Milana Radoičića pa su se malo zanijeli i upali u KBC - naglasio je Petković i ocijenio da se teror Aljbina Kurtija prema Srbima pojačava iz dana u dan.

Petković navodi da Srbi koji su napustili KiM strepe za svoje porodice, te da planiraju da u jednom trenutku povuku i svoju djecu i svoje supruge.