latinica  ћирилица
02/10/2023 |  12:19 ⇒ 15:04 | Autor: RTRS

Sastanak Dodika i Orbana u Budimpešti (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Budimpešti sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom u okviru dvodnevne posjete glavnom gradu te zemlje.
Dodik i Orban - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Dodik i OrbanFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Nakon sastanka u Karmelićanskom manastiru u Budimu, održan je radni ručak Orbana i Dodika.

Foto: predsjednikrs.net/B.Zdrinja

Sastanku su prisustvovali i ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

Foto: predsjednikrs.net/B.Zdrinja

Predsjednik Srpske istakao je ranije da se raduje sedmom zvaničnom susretu s mađarskim premijerom koji je, kako je napomenuo, neprikosnoveni lider suverene mađarske politike, ali i pobornik racionalne i realne Evrope.

Foto: predsjednikrs.net/B.Zdrinja

- Mi imamo uvijek o čemu da razgovaramo. Orban je jedan racionalan, važan i realan političar u Evropskoj unjiji. Sinonim je onoga što u Uniji reba da bude racionalno i realno. Mislim da na njegovoj politici Evropska unija ima neku šansu da preživi - istakao je Dodik.

Odnosi Srpske i Mađarske su, kaže, vrlo važni.

- Svaki dan imamo komunikaciju s Mađarskom, finaliziramo neke projekte u oblasti energetike, privrede i drugih oblasti industrije - naveo je predsjednik Srpske i dodao da su vrata otvorena za sve i da želi da vidi mađarske investitore.