latinica  ћирилица
02/10/2023 |  12:32 ⇒ 12:33 | Autor: RTRS

Pronađen kokain, identifikovano lice koje je dijelom betonske ploče udarilo vozača

Banjalučka policija predala je nadležnom tužilaštvu lice kod kojeg je pronađen kokain, a sumnjiči se i za nasilje u porodici, te je identifikovala i lice koje je dijelom betonske ploče udarilo u glavu vozača, kojem je prethodno oštetilo vozilo.
Okružno javno tužilaštvo Banjaluka - Foto: SRNA
Okružno javno tužilaštvo BanjalukaFoto: SRNA

Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci predato je lice čiji su inicijali M.P. zbog sumnje na krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Policija je prilikom rreduzimajući po prijavi nasilja u porodici u stanu u Banjaluci koji koristi M.P. izvršila pretres i pronašla 27 pakovanja kokaina ukupne bruto mase oko 21 gram, zatim 1.950 KM i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom.

Pretres je izvršen na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su u subotu, 30. septembra, identifikovali i izvršili kriminalističku obradu lica B.K. iz Banjaluke zbog sumnje da je jednom licu nanije tjelesne povrede i oštetilo vozilo.

Policiji je 16. septembra oko 18.10 časova jedno lice prijavilo je da je, dok se svojim putničkim vozilom "be-em-ve" kretalo Gundulićevom ulicom u Banjaluci, nepoznato muško lice nogom udarilo njegovo vozilo usljed čega su nastala oštećenja, a kada je izašao fizički ga napalo i dijelom betonske ploče udarilo u glavu.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Policija je tokom proteklog vikenda, radeći na sprečavanju činjenja krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, prekršajno sankcionisala tri lica.

Prekršajni nalog uručen je licu S.S. iz Banjaluke zbog konzumiranja džointa, a kod njega je pronađena i određena količina marihuane.

Ovo lice je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo droge te je utvrđeno da u organizmu ima "te-ha-ce-10".

Spid je juče pronađen kod lica E.B. iz Mostara, a marihuana kod A.B. iz Mostara.