latinica  ћирилица
02/10/2023 |  14:23 ⇒ 14:29 | Autor: TANЈUG

Fudbalski savez Srbije domaćin sastanka UEFA "HET-TRIK" komiteta

Fudbalski savez Srbije biće domaćin i organizator sastanka "HET-TRIK" komiteta Evropske fudbalske unije (UEFA), 3. i 4. oktobra u Sportskom centru u Staroj Pazovi.
Fudbalski  savez Srbije (Foto:FSS) -
Fudbalski savez Srbije (Foto:FSS)

- Na svim prethodnim mitinzima služili smo kao primer kako se pravilnim korišćenjem sredstava iz fondova "HET-TRIK"; komiteta i zajedničkim ulaganjima sa državom i lokalnim samoupravama, stiže do najmodernije infrastrukture kao podloge i logistike za vrhunski sportski rezultat - izjavio je generalni sekretar FS S-a i član "HET-TRIK" komiteta Јovan Šurbatović.

Dodaje da je izgradnja Sportskog centra u Staroj Pazovi 2011. godine bila jedan od projekata koji su tadašnji čelnici Saveza Tomislav Karadžić i Zoran Laković realizovali uz podršku UEFA.

Ovaj komitet osnovan je 2006. godine i zajedno sa komitetom Nacionalnih asocijacija predstavlja jedan od najvažnijih sektora UEFA, jer pospješuje razvoj fudbala na svim nivoima i unapređuje kvalitet infrastrukture u svim zemljama širom Evrope.

- Svaki sastanak ovog komiteta izaziva veliki pažnju nacionalnih asocijacija jer se na njemu diskutuje o važnim infrstrukturnim pitanjima, usvajaju se investicioni projekti i donose odluke od krucijalnog značaja za dalji razvoj fudbala. Mi ćemo kao Savez aplicirati sa još jednim velikim projektom u vrijednosti od 20 miliona evra. Prioritetni zadatak je postavljanje najmodernije hibridne podloge na stadionima svih klubova Super lige Srbije, po uzoru na terene koji se koriste u najjačim ligama u Evropi - istakao je Šurbatović.

Uvažene članove HET-TRIK komiteta na početku sastanka pozdraviće predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan DŽajić.

- Na čelu komiteta nalazi se Karl Erik Nilson koji je ujedno i potpredsjednik UEFA, vrlo važna i uticajna ličnost u evropskom fudbalu. Mora da nam imponuje što su svi gosti iz inostranstva puni utisaka kada posjete našu kuću fudbala. Dobili smo već više puta javne pohvale od predsjednika Aleksandra Čeferina, kao i prvog čoveka Sudijske komisie Roberta Rozetija koji je obećao da će se jedan od narednih sastanaka elitne grupe UEFA arbitara održati sigurno u Staroj Pazovi - rekao je Šurbatović.

Osvrnuo se generalni sekretar FŠ-a na investicije koje je savez sproveo u djelo i koje iznose tri miliona evra u rekonstrukciji Sportskog centra.

- Na inicijativu i sugestiju iz UEFA, mnogi nacionalni savezi su slali svoje eksperte u Staru Pazovu da se na licu mjesta uvjere u sve pogodnosti i benefita koje realizacija jednog takvog projekta može da donese fudbalskoj organizaciji i generalno fudbalskom pokretu jedne zemlje. Mi smo na neki način pokazni primer svima u Evropi - zaključio je Šurbatović.