latinica  ћирилица
02/10/2023 |  19:27 | Autor: sputniknews.com

Lavrov o Јermeniji: Nadam se da "nikakve privremene administracije" neće uništiti naše vjekovne veze

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izrazio je nadu da "nikakve privremene administracije u Јerevanu" neće uništiti veze koje već vijekovima postoje između ruskog i jermenskog naroda.
Sergej Lavrov (foto:EPA-EFE/EVGENIA NOVOZHENINA / POOL) -
Sergej Lavrov (foto:EPA-EFE/EVGENIA NOVOZHENINA / POOL)

Tim riječima je prokomentarisao pojedine izjave iz Јerevana o eventualnom istupanju Јermenije iz ODKB ujedno kazavši da je to njen suvereni izbor.

- Ukoliko, kako su saopštili pojedini rukovodioci Јermenije, su razočarani u Rusiju i u ODKB, te požele da pronađu druge kolege kako bi osigurali sopstvenu bezbjednost, to je njihov suveren izbor, izbor jermenskog rukovodstva. Ali svejedno se nadam da veze koje već vijekovima postoje između ruskog i jermenskog naroda, nikakve privremene administracije neće razrušiti - rekao je Lavrov u obraćanju medijima nakon sastanaka međunarodnog diskusionog kluba "Valdaj".

Takođe se osvrnuo i na situaciju u Nagorno Karabahu rekavši da Rusija tijesno sarađuje sa Azerbejdžanom i drugim partnerima kako bi se situacija u toj oblasti stabilizovala.

- Naši mirotvorci rade sve što mogu. Ne možemo da zadržimo ljude koji žele da napuste tu oblast i koji žele da pređu u Rusiju - rekao je on.