latinica  ћирилица
03/10/2023 |  07:41 ⇒ 08:14 | Autor: sputniknews.com

Američki senator: SAD treba da pomažu svojim građanima, a ne korumpiranoj ukrajinskoj vladi

Sjedinjene Američke Države treba da pomažu svojim građanima, a ne da šalju novac korumpiranoj ukrajinskoj vladi, izjavio je senator iz redova republikanaca Rend Pol.
Američka zastava (Foto:EPA-EFE/RICARDO MALDONADO ROZO) -
Američka zastava (Foto:EPA-EFE/RICARDO MALDONADO ROZO)

Prema njegovim riječima, milioni Amerikanaca svakodnevno pate pokušavajući da sastave kraj s krajem.

- Da li je pošteno slati teško zarađeni novac korumpiranoj stranoj vladi? Moja zakletva zahtjeva od mene da na prvo mjesto stavim američke građane, a ne ukrajinske oligarhe - napisao je senator na društvenoj mreži Iks, komentarišući zaključke iz vladinog dokumenta, objavljene u američkim medijima o tome da bi zbog korupcije u Ukrajini moglo biti podriveno povjerenje stranih lidera i okončana pomoć Zapada Kijevu.

Prethodno je saopšteno da je američki predsjednik DŽozef Bajden potpisao zakon odobren u Kongresu koji omogućava da se nastavi finansiranje rada vlade na rok od 45 dana, to jest do 17. novembra, ali taj zakon ne uključuje sredstva za potrebe Ukrajine.

Ranije je američki kongresmen iz Arizone Pol Gosar ocijenio je za Sputnjik da bi američki Kongres trebalo da prestane da baca novac na Ukrajinu i da se fokusira na američke potrebe, većini Amerikanaca je dosta sukoba i beskonačnog trošenja.