latinica  ћирилица
03/10/2023 |  08:10 ⇒ 12:50 | Autor: RTRS

Savjet ministara o Nacrtu zakona o sudovima

Savjet ministara održaće danas sjednicu u Sarajevu na kojoj bi trebalo da bude razmotren Nacrt zakona o sudovima BiH, čiji je predlagač Ministarstvo pravde.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Na predloženom dnevnom redu je i prijedlog odluke o isticanju zastave EU u ministarstvima, upravnim organizacijama i drugim organima Savjeta ministara, koju je predložio Kabinet predsjedavajuće Savjeta ministara.

Pred ministri će se naći i prijedlog odluke o odobravanju sredstava tekuće rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu Ministarstvu odbrane u iznosu od 3,6 miliona KM.

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa dostavilo je Nacrt sporazuma između EU i BiH o učešću BiH u carinskom programu EU za saradnju u oblasti carina, dok je Ministarstvo inostranih poslova predložilo prijedlog odluke o utvrđivanju visine osnovice za obračun plata u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH za 2023. godinu, kao i nacrt odluke o ratifikaciji sporazuma između EU i BiH o učestvovanju BiH u programu "Program jedinstvenog tržišta", najavljeno je iz Savjeta ministara.

Ministarstvo finansija i trezora dostavilo je na dnevni red Inicijativu za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj za projekat modernizacije sistema centralnog grijanja u opštini Pale.

Dnevnim redovim su obuhvaćeni i prijedlog odluke o imenovanju koordinatora i zamjenika koordinatora BiH za Instrument pretpristupne pomoći /IPA tri/ za period od 2023. do 2027. godine, kao i prijedlog odluke o uspostavljanju Odbora za "IPA tri" projekat, te prijedlog odluke o radnim grupama za sektor pretpristupne pomoći EU, koji je predložila Direkcija za evropske integracije BiH.

Na prijedlog Agencije za bezbjednost hrane u BiH ministri će raspravljati o prijedlogu odluke o osnovanju komisije za priznavanje prirodnih mineralnih, prirodnih izvorskih i stonih voda u BiH.