latinica  ћирилица
03/10/2023 |  11:42 | Autor: Glas Srpske

Zatražen pritvor osumnjičenom da je pretukao oca i švercovao drogu

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje pritvora Milanu Pičulinu (40) iz Banjaluke kojeg sumnjiče za šverc drogom i nasilje u porodici.
Okružno javno tužilaštvo Banjaluka - Foto: RTRS
Okružno javno tužilaštvo BanjalukaFoto: RTRS

- Osumnjičeni je od neutvrđenog dana do dana 1. oktobra ove godine, od njemu poznatih lica nabavljao kokain koju je prepakivao u manja pakovanja i neovlašteno radi prodaje držao u svom stanu u Banjaluci. U porodičnom stanu dana 1. oktobra osumnjičeni je ugrozio tjelesni integritet svog oca, te mu nanio tjelesne povrede u predjelu glave - saopšteno je iz Okužnog tužilaštva u Banjaluci.

Dodaje se da je tužilac stavio prijedlog za određivanje pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

Navode da će o prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci.

Osumnjičenom Pičulinu na teret se stavljaju krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.