latinica  ћирилица
03/10/2023 |  13:22 ⇒ 16:24 | Autor: RTRS

Dodik: Kristijan Amanpur godinama lažno izvještava

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da novinarka Si-En-Ena Kristijan Amanpur godinama lažno izvještava, umjesto da ide u penziju, ali da je očigledno da je u kondiciji drži mržnja prema Srbima.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Dodik je istakao da je Amanpurova spodoba koja godinama vršlja po svijetu i da joj je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dobro rekao da mu ne stavlja u usta svoje stavove.

Komentarišući pitanje koje je o njemu Amanpurova postavila Vučiću, Dodik se rekao da je prije 30 godina imao priliku da sa njom razgovara, istakao njenu ostrašćenost prema Srbima što zna i Vučić.

- Treba primjetiti da je Vučić pristao da razgovara sa njom u potpuno nepovoljnim okolnostima, odnosno sa nekim ko je teški lažljivac i dokazani antisrbin i lobista. Lagala je mnogo puta u svojim izvještajima - dodao je Dodik.

Podsjetio je na laž Si-En-Ena i Amanpurove da su Srbi ubili 300.000 muslimana i silovali 60.000 njihovih žena.

- Sada znamo da je ukupno u BiH stradalo 93.000 ljudi. Na bazi njenih laži koncipirana je američka politika tog vremena koja je bila negativna prema Srbiji i Srbima - kaže Dodik.

Naveo je da se Amanpurova vraća na mjesto svog zločina i laži da bi postavljala pitanja o Kosovu, te upitao zar nije jasno da Srbi ne prihvataju Kosovo kao nezavisno i da su ljudi tamo spremni da se bore?

- Uvijek je Srbija kriva i želi se da bude slaba, a to žele i Srpskoj. Takva Srbija odgovara narodima u okruženju i nekim velikim silama, a na njihovu žalost Srbija je sve jača. Zato su iz naftalina izvuklu Amanpurovu - zaključio je Dodik.