latinica  ћирилица
03/10/2023 |  15:37 ⇒ 15:43 | Autor: RTS

Šrekova "močvara" dostupna za iznajmljivanje (FOTO/VIDEO)

Koliba za odmor na lokaciji opisanoj kao "močvara prekrivene blatom, mahovinom i mutnom vodom" obično ne bi bila tražena.
Šrek (Foto: EPA/RAINER JENSEN) -
Šrek (Foto: EPA/RAINER JENSEN)

Međutim, novi smještaj u ponudi "Airbnb"-ja u škotskim visoravnima je izuzetak od pravila. U pitanju je vijerna replika doma voljenog ogra Šreka.

Šrekova "močvara" nalazi se na oko 100 kilometara južno od grada Invernesa, na imanju Ardveriki, nedaleko od vile iz 19. vijeka.

U specijalnoj ponudi, turisti se pozivaju da se od 13. oktobra prijave za boravak u močvari u periodu od 28. do 29. oktobra. Treba imati na umu da u Šrekovu kuću mogu da budu smještena maksimalno tri gosta starija od pet godina.

Dok će turisti morati sami da organizuju svoje putovanje do lokacije u škotskim visoravnima, kao i povratak, njihov boravak u Šrekovoj kući biće besplatan. Međutim, "Airbnb" se obavezao da će dati jednokratnu donaciju neprofitnoj organizaciji koja organizuje odmore za ugroženu djecu u Škotskoj.

Šrekova močvara najnovija je u nizu jednokratnih ponuda ovog sajta, inspirisanih filmom ili TV programom. Prošle godine posjetioci Pariza dobili su priliku da borave u raskošnoj sobi unutar Mulen Ruža, sa enterijerom inspirisanim filmom Baza Lurmana.

      Prikaži ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Dezeen (@dezeen)

Nedavno su obožavatelji Barbike mogli da iznajme sobu u ružičastoj kući u Malibuu koja kao da je iz Barbilenda.

Unutar močvare

Ako je vjerovati fotografijama u oglasu za Šrekovu kolibu, turisti mogu očekivati vernu kopiju skromnog, močvarnog prebivališta poznatog ogra. Drveni nameštaj, kupatilo na 20 metara od kolibe, šuma naokolo...

U okolini takođe ima šta da se vidi i uradi jer je kopija Šrekovog doma nedaleko od spektakularnog jezera Loh Lagan, kao i divljih lepota Nacionalnog parka Kerngorms.

Ljubitelji filmova i serija bi takođe mogli da prepoznaju imanje Ardveriki iz filma o Bondu Nije vrijeme za umiranje, kao i serija Outlander i Kruna (gdje je baronova kuća "glumila" kraljevsku rezidenciju Balmoral).

Tokom više od dvije decenije nakon što je Šrek osvojio Oskara za najbolji animirani film (2002. godine), franšiza je nastavila da raste kroz filmske nastavke i turističke atrakcije.

Za ljubitelje Šreka koji ne budu uspjeli da obezbijede mjesto u močvari, uvijek ostaje opcija Šrekove avanture u Londonu – impresivne, tematske turističke atrakcije na južnoj obali prestonice, u blizini Oka i gradskog akvarijuma.