latinica  ћирилица
03/10/2023 |  16:53 ⇒ 18:41 | Autor: TANЈUG

Saslušan Milan Radoičić: Negirao krivicu

Milan Radoičić, koji je danas priveden zbog organizovanja incidenta na Kosovu i Metohiji u selu Banjska, saslušan je.
Milan Radoičić (Foto: Tanjug/Sava Radovanović) -
Milan Radoičić (Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Milan Radoičić (45) zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična djela Udruživanje radi vršenja krivičnih djela, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i Teška djela protiv opšte sigurnosti.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret, saopštilo je to tužilaštvo.

Nakon saslušanja, Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno je više, za sada, nepoznatih lica, kojima se na teret stavlja krivično djelo Teška djela protiv opšte sigurnosti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Milan Radoičić se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle (FBiH) koje mu je, kako se navodi, isporučivano na teritoriji Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji AP Kosova i Metohije, gdje ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN lica, zajedničkim djelovanjem i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mjestu Banjska na teritoriji AP KiM.