latinica  ћирилица
03/10/2023 |  17:02 ⇒ 18:20 | Autor: B92

Siner dominirao protiv Alkarasa (FOTO/VIDEO)

Јanik Siner će igrati protiv Danila Medvedeva za titulu na turniru u Pekingu.
Јanik Siner (Foto: EPA-EFE/WU HAO) -
Јanik Siner (Foto: EPA-EFE/WU HAO)

Italijan je poslije velike borbe u polufinalu pobijedio drugog igrača svijeta, Španca Karlosa Alkarasa, 7:6 (4), 6:1. Bio je to njihov sedmi okršaj do sada i četvrta pobjeda Sinera, ujedno i druga u tri meča sa Špancem u 2023. Јoš jednom se potvrdilo da igraju uzbudljive mečeve, ali u ovom, Italijan je bio bolji, manje je griješio i bio mirniji u momentima odluke. Alkaras je doduše bio taj koji je bolje otvorio meč.

Odmah je svjetski broj dva stigao do brejka i potom ga potvrdio, 2:0.

Imao je dvije brejk lopte i trećem gemu, nije uspio da ih iskoristi, i odmah je Siner uspio da vrati brejk u narednom gemu za 2:2.

U naradna dva gema viđena je razmjena brejkova, 3:3.

Do kraja seta, uspjeli su da budu sigurni na servisu, tako da je odluka o pobjedniku prvog seta morala da padne u taj-brejku.

To je Siner stekao prednost od 4:1, nije je ispustio i poslije 73 minuta igre dobio početni set dobivši taj-brejk sa 7:4.

Odmah je Јanik napravio brejk i na startu drugog seta, a onda smo vidjeli dug gem u kojem je teniser iz Mursije imao dvije brejk lopte. Izdržao je sve to Siner i potvrdio brejk za 2:0.

Alkaras je lako dobio naredni gem, smanjio na 2:1, a onda u narednom je stigao do 0:40 i tri brejk lopte, ali je i to propustio! Siner je uspio da veže pet poena i sačuva prednost brejka, 3:1.

Kada je u narednom poslije 40:15, uspeo da veže četiri poena i stigne do novog brejka za 4:1, bilo je jasno da je pred Alkarasom ogroman posao. Јanik je sjajno odigrao gem za 5:1, a odan je Italijan dobio i naredni i overio vizu za finale.

Siner će u srijedu igrati za treći pehar u sezoni i deveti u karijeri, a a Medvedev za šestu u godini i 21. u karijeri.