latinica  ћирилица
03/10/2023 |  17:10 ⇒ 17:10 | Autor: SRNA

Runić: Dodik okuplja srpski narod i podrška je Srbima u FBiH

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić izjavila je Srni da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podrška Srbima u FBiH i da vodi politiku okupljanja srpskog naroda.
Dušica Runić - Foto: RTRS
Dušica RunićFoto: RTRS

Runićeva je istakla da je predsjednik Dodik opštinama u FBiH sa većinskim srpskim stanovništvom podrška u svakom smislu.

- Dodik Srbima u Federaciji BiH, naročito u opštinama sa izrazito srpskom većinom, od povratka do danas daje podršku i čuva im leđa. Njegova politika nije politika dijeljenja, nego okupljanja i saborovanja, što je odličje srpskog nacionalnog identiteta - rekla je Runićeva povodom saopštenja Srpskog građanskog vijeća - Pokret za ravnopravnost u BiH u kojem se navodi da "osuđuju politiku dijeljenja, cijepanja i razdvajanja koju zagovara predsjednik Republike Srpske", te da se zalažu za afirmaciju zajedničkog života i djelovanja sve tri nacionalne grupe ljudi u BiH.

Ona je istakla da Dodik kroz svoje političko djelovanje nastoji očuvati Dejtonski mirovni sporazum.

- Dodik voli i promoviše svoje, a tuđe poštuje - naglasila je načelnik opštine Drvar.

Prema njenim riječima, u ukupnim regionalnim okolnostima kada Srbe okrivljuju za sve, njegovo liderstvo u Srpskoj i političko djelovanje u BiH, gdje nastoji očuvati Dejtonski sporazum, ima potpunu podršku Srba u FBiH.