latinica  ћирилица
03/10/2023 |  18:00 ⇒ 20:14 | Autor: SRNA

Vujičić: Komšićev i Bećirovićev populizam neće proći kod srpskih poslanika

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić izjavio je da je potez članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Denisa Bećirovića da u proceduru upute prijedlog zakon o takozvanoj državnoj imovini BiH predstavlja čisti populizam i očajničko dodvoravanje bošnjačkom biračkom tijelu.
Miroslav Vujičić - Foto: SRNA
Miroslav VujičićFoto: SRNA

Ako se želi nastaviti bilo kakav napredak u BiH, kaže Vujičić, a očigledno je da Komšić i Bećirović to ne žele, treba se dogovoriti oko ključnih stvari.

- To što su oni uputili zahtjev o takozvanoj državnoj imovini nikada neće proći u Parlamentarnoj skupštini BiH, jer neće dobiti podršku nijednog poslanika iz Republike Srpske, ni iz pozicije ni iz opozicije, to mogu slobodno da tvrdim - rekao je Vujičić.

On je ocijenio da je ovo čist populizam i pokušaj Bećirovića i Komšića da se dodovore svojim biračima i da obezbijede bilo kakvu podršku među bošnjačkim glasačima, tim prije jer su im i pozicije i podrška birača značajno poljuljane.

Vujičić je za Srnu istakao da ne postoji državna imovina, nego postoji imovina Republike Srpske, Federacije BiH i lokalnih zajednica.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović obrazložio je da je, prema predloženom zakonu o imovini, BiH nosilac prava vlasništva, a entiteti i drugi nivoi vlasti u BiH mogu koristiti i upravljati imovinom koja im je potrebna za vršenje njihovih pojedinačnih nadležnosti u mjeri u kojoj su ovlašteni ovim ili nekim drugim zakonom koji donese Parlamentarna skupština BiH.