latinica  ћирилица
03/10/2023 |  18:31 ⇒ 18:34 | Autor: TANЈUG

Smrtonosna pucnjava u tržnom centru u Bangkoku, uhapšen 14-godišnji dječak (VIDEO)

Policija na Tajlandu uhapsila je 14-godišnjeg dječaka nakon što je jutros otvorio vatru u luksuznom tržnom centru u prestonici Bangkoku, pri čemu je ubijena najmanje jedna osoba i još pet povrijeđeno, saopštio je Metropoliten policijski biro.
Pucnjava u Bangkoku (Foto: EPA-EFE/NARONG SANGNAK) -
Pucnjava u Bangkoku (Foto: EPA-EFE/NARONG SANGNAK)

Lokalne vlasti su privele osumnjičenog sa oružjem i procijenjuju tačan broj žrtava, saopštio je tajlandski Centralni istražni biro.

Pucnjava se dogodila oko 17 časova po lokalnom vremenu (6 ujutro po istočnom vremenu), u tržnom centru Siam Paragon u Bangkoku, prenosi Si-En-En.

Direktor Urgentnog centra u Bangkoku Јutana Setanan, rekla je novinarima da je prvobitno rečeno da je broj poginulih tri, ali je kasnije razjašnjeno da je samo jedna osoba poginula.

Ona je navela da je žrtva umrla u tržnom centru i da se vjeruje da je kineski državljanin, dodajući da među poginulima ili povrijeđenim žrtvama nije bilo djece.

Među sedam osoba na koje je pucano u tržnom centru pet osoba je teško povrijeđeno, a među njima su i strani državljani.

Više od 10,3 miliona civila na Tajlandu posjeduje vatreno oružje, što je oko 15 komada oružja na svakih 100 ljudi, pokazuju podaci švajcarskog istraživanja za 2017. godinu.

Tajland je na drugom mjestu po broju ubistava od vatrenog oružja u jugoistočnoj Aziji, poslije Filipina, prema Institutu za zdravstvene metrike i procjenu.