latinica  ћирилица
03/10/2023 |  19:46 ⇒ 23:02 | Autor: RTRS

Poruka iz Srpske: Imovina pripada entitetima, prijedlog Bećirovića i Komšića pucanj u prazno (VIDEO)

Bošnjački i hrvatski član Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić ponovo provociraju. U proceduru Predsjedništvu BiH uputili su prijedlog zakona o tzv. državnoj imovini. Iz Republike Srpske ponovljeno je da je imovina u nadležnosti entiteta i da je ovo još jedan pucanj u prazno.
Republika Srpska (@Vlada_Srpske) - Foto: Twitter
Republika Srpska (@Vlada_Srpske)Foto: Twitter

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da je prijedlog zakona o tzv. državnoj imovini jeftin populizam bez ustavnog utemeljenja i bilo kakvog smisla.

Pravnik Ognjen Tadić rekao je da je Dejtonskim sporazumom jasno propisano da BiH nema imovinu i da jedino Republika Srpska i FBiH imaju nadležnost da regulišu ovo pitanje imovine.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Paralamentarne skupštine BiH Milorad Kojić ocijenio je da Bećirović i Komšić žele da uvedu u veću krizu i da potpuno destabilizuju političku situaciju i u BiH i u regionu.

Poslanik Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milan Petković izjavio je da Komšić i  Bećirović upućivanjem u proceduru prijedloga zakona o imovini ne žele dobro narodu u BiH kako se predstavljaju, već pozivaju na sukobe.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Miroslav Vujičić rekao je da je potez Komšića i Bećirovića predstavlja čisti populizam i očajničko dodvoravanje bošnjačkom biračkom tijelu.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović obrazložio je da je, prema predloženom zakonu o imovini, BiH nosilac prava vlasništva, a entiteti i drugi nivoi vlasti u BiH mogu koristiti i upravljati imovinom koja im je potrebna za vršenje njihovih pojedinačnih nadležnosti u mjeri u kojoj su ovlašteni ovim ili nekim drugim zakonom koji donese Parlamentarna skupština BiH.