latinica  ћирилица
03/10/2023 |  21:25 ⇒ 22:26 | Autor: RTRS

SRPSKA PRED SUDOM: Srpska na udaru Zapada jer se bori protiv kolonijalne uprave (VIDEO)

U geopolitičkoj igri Republika Srpska je na udaru Zapada, što potvrđuje i proces koji se vodi protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića i to zbog toga što su poštovali odluke Narodne skupštine, rekao je novinar i publicista Siniša Ljepojević u našoj emisiji Srpska pred sudom.
Siniša Ljepojević - Foto: RTRS
Siniša LjepojevićFoto: RTRS

Ljepojević je rekao da je bahatost Zapada prema Republici Srpskoj dostigla vrhunac dolaskom Kristijana Šmita u BiH.

- Ovo je bruka za Njemačku, kao veoma ozbiljnu državu. Sa sudbinom Kristijana Šmita ponižena je, prije svega, Njemačka, ali i cijeli Zapad - istakao je on.

Ljepojević je rekao da za Zapad očito nijedan dokument ništa ne znači, s obzirom da je generalni sekretar UN Antonio Guteres u odgovoru na pismo srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović potvrdio da Šmit nema legitimitet.

Ljepojević je rekao da se međunarodna misija u BiH pretvorila u samoproglašenu kolonijalnu upravu, ali da Republika Srpska već duže vrijeme radi na procesu oslobađanja od te uprave.

- Međutim, međunarodna zajednica želi da pojača tu kolonijalnu upravu, iako je BiH suverena zemlja članica UN. Nikada nije zabilježeno da jedna članica UN bude pod kolonijalnom upravom - istakao je on.

Ljepojević je rekao da su napadi Zapada usmjereni na Republiku Srpsku, jer predvodi borbu za oslobađanje, iako se  oslobađanjem od kolonijalne uprave oslobađa čitava BiH, ne samo Srpska.

- Republika Srpska je optužena da ruši BiH, a ona pokušava da je spasi. Kolonijalna uprava će srušiti BiH - jasan je Ljepojević.

On je rekao da Zapad ne želi da dozvoli primjer pobune protiv kolonijalnog statusa i da zato čini sve da spriječi napore Republike Srpske za oslobođenje, jer Srpska i srpski narod nikada nisu prihvatali kolonijalizam. 

Ljepojević je istakao da je zavladala velika nervoza koja ukazuje na kraj ove uprave.