latinica  ћирилица
03/10/2023 |  22:01 ⇒ 22:01 | Autor: SRNA

Vučević: Krajnji cilj Prištine je politička optužba Srbije

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je večeras da hapšenje Milana Radoičića nije krajnji cilj Prištine, već politička optužba Srbije, te naveo da će država nastaviti sa utvrđivanjem činjenica u vezi sa događajem u Banjskoj.
Miloš Vučević (Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA/ nr) -
Miloš Vučević (Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA/ nr)

- Srbija je pravna država, sa pravnim sistemom i vladavinom prava. Nakon izjava Radoičića i njegovog advokata, pokrenuta je pravna procedura kao i u slučaju svakog drugog građanina - rekao je Vučević.

On je istakao da Prištinu više ne interesuje Radoičić, već politička optužba na račun države i njenog predsjednika.

- Njima je, dok im je bio na dometu pušaka, Radoičić bio meta likvidacije. Ali krajnja meta je Srbija, njeno državno rukovodstvo, njen predsjednik, to jest politička optužba naše države - rekao je Vučević za RTS.

Govoreći o pritiscima na Srbiju, Vučević je rekao da ne treba da se zemlja bavi time kakav utisak ostavlja, već utvrđivanjem činjenica, ako želi biti suverena država, a to je politika današnje Srbije.

- Pritisak je ogroman. Izloženi smo ozbiljnim pritiscima, ucjenama i drugim vidovima nekonvencionalnog opštenja prema našoj državi, ali jedna suverena država donosi odluke u skladu sa svojim zakonima, a ne na osnovu onoga što neko kaže - rekao je Vučević.