latinica  ћирилица
04/10/2023 |  12:35 | Autor: SRNA

Kojić: Srpska zemlja nikada neće biti u nadležnosti BiH

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić poručio je Denisu Bećiroviću i Željku Komšiću da zemlja na kojoj su groblja srpskih sinova koje su pobili sunarodnici, politički i ratni drugovi dvojice članova Predsjedništva BiH, nikada neće biti u nadležnosti BiH.
Branimir Kojić - Foto: SRNA
Branimir KojićFoto: SRNA

Kojić je istakao da je upućivanje prijedloga zakona o takozvanoj državnoj imovini nastavak kontinuiranih napada Komšića i Bećirovića na Republiku Srpsku i svaki grumen zemlje za koji su živote dali najbolji sinovi Srpske.

- Poručujemo im da ovaj prijedlog neće proći sve dok smo živi, dok postoje Srbi koji poštuju žrtvu koju su podnijeli naši junaci, posebno civili koji su ubijeni samo zato što su bili goloruki na svojim vjekovnim ognjištima - rekao je Kojić Srni.

Kojić je naveo da je jasno da političko Sarajevo želi unitarnu BiH i da, bez obzira što nisu iz SDA, baštine i slijede politiku iz "Islamske deklaracije" Alije Izatbegovića.

- Poručujemo im da sva zemlja na kojoj su groblja naših najmilijih, koje su pobili njihovi sunarodnici, njihovi politički i ratni drugovi, nikada neće biti u nadležnosti nekakve BiH koja je prihvatljiva za nas samo privremeno jer je zaustavila rat - istakao je Kojić.

Prema njegovim riječima, Srbi ne mogu i ne žele da žive u državi u kojoj njihove porodice žrtava neće doživjeti pravdu, u kojoj je moguće optužiti predsjednika jer radi ustavom propisane poslove, u kojoj se traga za 1.646 žrtava srpske nacionalonsti, u kojoj lažni visoki predstavnik nameće zakone, gdje se nameće mit o genocidu.

- Znamo da su se oglašavali i vršili pritiske na Sud BiH da amnestira zločince koji pobiše nejač u Јošanici, a svako malo osuđuju se Srbi i to je, po njima, normalno. Zašto se ne zapitaju zbog čega Institut za traženje nestalih ne radi ništa na pronalasku nestalih Srba i dokle misle još tako? - upitao je Kojić.