latinica  ћирилица
04/10/2023 |  13:19 ⇒ 13:19 | Autor: SRNA

Crnadak: Potpuno promašena inicijativa Komšića i Bećirovića

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak izjavio je da se članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić dodvoravaju biračkom tijelu upućivanjem u proceduru prijedloga zakona o imovini, te da je to potpuno promašena inicijativa osuđena na propast.
Igor Crnadak - Foto: Ustupljena fotografija
Igor CrnadakFoto: Ustupljena fotografija

Crnadak je na konferenciji za novinare istakao da je vrijeme da aktuelna vlast na nivou BiH pitanje imovine konačno riješi i da o tome prestane rasprava.

On je podnio inicijativu skupštinskom Kolegijumu da na sljedećoj sjednici usvoji zaključak kojim će se pozvati svi poslanici i članovi Vlade da objave sve prihode koje ostvaruju iz javnih izvora.

Crnadak je rekao da se sve to odnosi na pitanja sukoba interesa i obavljanja duplih funkcija, te da očekuje da u interesu javnosti ovu inicijativu podrže rukovodstvo Skupštine, kao i svi klubovi i poslaničke grupe.

On je naveo da nije sporno da poslanici obavljaju poslove u svojoj profesiji, ali da jeste ako su na rukovodećim mjestima u određenim ustanovama i institucijama