latinica  ћирилица
04/10/2023 |  16:28 ⇒ 17:59 | Autor: RTRS

Ninković podnio prijavu zbog neosnovanog povećanja plata Stanivukovićevim saradnicima (VIDEO)

Zloupotreba službenog položaja, selektivno povećanje plata i manjak transparentnosti, samo su neke od optužbi pristiglih na račun gradonačelnika Banjaluke, zbog čega je predsjednik Skupštine Ljubo Ninković podnio krivičnu prijavu u kojoj je naveo imena 16 saradnika bliskih Drašku Stanivukoviću, za koje je imao, kako kaže, opravdanu sumnju da su dobili neosnovano povećanje plata. Iako je rok istekao u petak, izvještaj inspekcijskog nadzora ni danas nije stigao u ruke Gradske skupštine.
Ljubo Ninković - Foto: RTRS
Ljubo NinkovićFoto: RTRS

Predsjednik skupštine Ljubo Ninković predao je 8. juna krivičnu prijavu tužilaštvu zbog sumnje da je gradonačelnik Stanivuković van zakonskih okvira povećao platu najbližim saradnicima. Ninković je danas kao dokaz iznesenim tvrdnjama priložio rješenja o ukidanju dodataka za obavljanje poslova pod otežanim uslovima.

Stanivuković ne poriče pomenuta povećanja. Naglašava da su povećan obim i intenzitet posla glavni argumenti njegove odluke.

- To su prvi ljudi do mene koji ne znaju ni šta je dan ni šta je noć po obimu posla. Naravno da je moja dužnost da za sve one koji najviše rade nađem način i da adekvatno budu nagrađeni - naglasio je Stanivuković.

Ninković ističe da se radi o selektivnom izboru gradonačelnika. Radnicima Gradske uprave najvio je linearno povećanje plata.

- Obavio sam razgovor sa svim koalicionim partnerima i svi odbornici SNSD-a, SP-a, DEMOS-a, kao i sekretar Saša Čudić će to podržati. To je sasvim dovoljna većina da se povećaju plate svakom radniku za 300 maraka - najavio je Ninković.

Predsjednik Skupštine Grada je naglasio da će se tek u skupštinskim klupama po broju podignutih ruku za i protiv pomenutog linearnog povećanja razotkriti ko radi u interesu, a ko protiv interesa radnika.