latinica  ћирилица
04/10/2023 |  17:02 ⇒ 21:11 | Autor: SRNA

Šeranić: Prnjavor da bude pozitivan model drugim lokalnim zajednicama u Srpskoj

Vlada Republike Srpske finansirala je projekat energetske efikasnosti prnjavorskog Doma zdravlja vrijednosti 600.000 KM. Sa četiri nova sanitetska vozila obnovljen je i vozni park.
Alen Šeranić u Prnjavoru - Foto: SRNA
Alen Šeranić u PrnjavoruFoto: SRNA

Prnjavor može biti pozitivan model za druge lokalne zajednice u Republici Srpskoj, a prvenstveno kada je riječ o projektu "Zdravog starenja" i aktivnostima koje prnjavorski Centar za socijalni rad sprovodi sa Crvenim krstom, poručio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

- To je nešto što se veže za aktivnosti Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite kroz projekte za stara lica i nešto zbog čega smo i u okviru Zakona o zdravstvenoj zaštiti dali mogućnost da se osnivaju ambulante za njegu i rehabilitaciju s ciljem da budemo bliže građanima, našim pacijentima, korisnicima usluga i da pokušamo određene stvari izuzeti iz bolnica ili iz kolektivnih smještaja - rekao je Šeranić.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš rekao je da je na današnjem sastanku zajednički konstatovano da institucije u Prnjavoru koje su iz resorne nadležnosti ministra Šeranića odlično funkcionišu i da nema sistemskih problema.

Tomaš je napomenuo i da su u posljednjih pet-šest godina u okviru Doma zdravlja nabavljena četiri nova sanitetska vozila, od čega je jedno bilo donacija resornog ministarstva, a tri su kupljena sredstvima Doma zdravlja uz podršku lokalne zajednice.

- U narednom periodu želimo nabaviti nova vozila za potrebe timova porodične medicine, već u ovoj godini iz svojih sredstava Dom zdravlja uz podršku grada nabaviće tri vozila, za sljedeću godinu plan je još četiri ili pet vozila i jedno sanitetsko vozilo - naveo je Tomaš.