latinica  ћирилица
04/10/2023 |  18:14 ⇒ 20:14 | Autor: RTRS

Trojke donijele radost porodici Ćerketa nakon devet godina od rođenja prvog djeteta (VIDEO)

Nakon devet godina od rođenja prvog djeteta u porodicu Ćerketa iz Banjaluke stigle su trojke. Ponosne roditelje povodom Nedjelje djeteta, posjetili su ministar zdravlja i direktor Fonda za dječiju zaštitu. U znak podrške porodici su uručili prigodne poklone.
Pomoć porodici Ćerketa - Foto: RTRS
Pomoć porodici ĆerketaFoto: RTRS

Prije pet mjeseci Јelena Ćerketa na svijet je donijela zdrave trojke dvije djevojčice i jednog dječaka. Ponosni roditelji imaju devetogodišnjeg dječaka, a trojke su sada dobili procesom vantjelesne oplodnje.

- Osjećaj kod mene, a i supruga bio je iznenađujući, jer se nismo nadali trojkama. Očekivali smo da će biti jedna ili dvije bebe ali sada smo se već uhodali - priča Јelena Ćerketa, majka trojki.

Porodicu je obišao i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, koji im je uručio poklone i vaučer u vrijednosti 3.000 maraka. Poručio je da je ovo jedan od načina da se u društvu promoviše sticanje porodice.

- U ovoj godini imali smo samo jedne trojke u Srpskoj. Iz tog razloga smo danas ovdje. Imali smo priliku da uručimo prigodne poklone i da porazgovaramo sa roditeljima, kao da vidimo kako se snalaze u novoj situaciji - rekao je Šeranić.

Reosrno ministarstvo i Fond dječije zaštite Republike Srpske, tradicionalno, povodom Nedjelje djeteta, daruju poklone porodicama koje su dobile trojke.

- Mi smo uzeli aktivno učešće i u drugim projektima. U toku ove sedmice imamo finansijske ispplate za porodice troje i više djece i djecu sa smetnjama u razvoju, gdje dajemo po djetetu 100 KM - naveo je Nedeljko Јović, direktor Fonda dječije zaštite Republike Srpske.

U Republici Srpskoj godišnje se u jednoj ili dvije porodice rode trojke, a od 2006. godine rođeno je ukupno 35 zdravih trojki.