latinica  ћирилица
04/10/2023 |  18:33 ⇒ 20:17 | Autor: SRNA

Postoji mogućnost da je požar podmetnut u fabrici u Osijeku

Firma "Drava internešnel", u čijem je skladištu plastike u Osijeku izbio ogroman požar, saopštila je da je moguć "spoljni uticaj", odnosno podmetanje požara, te da će to biti utvrđeno istragom.
Požar, ilustracija (Foto: EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI) -
Požar, ilustracija (Foto: EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI)

U gašenju požara, koji još traje, teže su povrijeđena dva vatrogasca.

Iz ove firme poručili su da su njihove misli uz povrijeđene vatrogasce i njihove porodice, te kako im je drago da niko od radnika nije nastradao, prenijeli su hrvatski mediji.

- Tokom noći koja je iza nas došlo je do požara u našem skladištu sirovine, konkretno plastičnih boca i polietilenske folije. Istraga je u toku, a naš primarni interes je da se požar što prije ugasi te da se utvrde okolnosti ovog nesretnog događaja - navodi se u saopštenju.

Iz firme "Drava internešnel", koja zapošljava 500 ljudi, zahvalili su se svim radnicima koji satima pružaju pomoć vatrogascima tokom gašenja požara.

- Takođe, izražavamo duboku zahvalnost svim vatrogascima i ostalim službama koje daju sve od sebe kako bi suzbile požar i koje će raditi na istrazi kako bi se otkrilo šta se tačno dogodilo - dodaje se u saopštenju.

Iz Gradske uprave su večeras saopštili da je požar lokalizovan i pod nadzorom.