latinica  ћирилица
10/10/2023 |  15:49 ⇒ 18:22 | Autor: RTRS

Oko 1.500 učenika Tehničke škole trčalo za vršnjake s Kosova i Metohije (FOTO/VIDEO)

Humanitarna atletska trka Tehničke škole - "Trka za vršnjake sa Kosova i Metohije" održana je danas na Trgu Krajine. U trci su učestvovali učenici i profesori ove srednje škole iz Banjaluke.
Banjaluka - Trka za Kosovo - Foto: Ustupljena fotografija
Banjaluka - Trka za KosovoFoto: Ustupljena fotografija

Oko 1.500 učenika Tehničke škole humanitarnom trkom podržali su Srbe na Kosmetu, koji žive u teškim uslovima, nezaštićeni i prepušteni sami sebi.

- Volio bih da bude još više ovakvih manifestacija i drago mi je što smo pokazali da smo uvijek tu za njih - kaže Zlatko Ostojić, učenik četvrtog razreda Tehničke škole.

Tehnička škola je i ranije učestvovala u humanitarnim aktivnostima, a ovaj put za najbrže takmičare pripremljene su i medalje.

Banjaluka - Trka za Kosovo (Foto: Ustupljena fotografija )

- Mi iz Republike Srpske na čelu sa našim predsjednikom Miloradom Dodikom stojimo čvrsto uz Srbiju i Kosovo i Metohiju i uvijek ćemo ih podržati. I mi male institucije, iako smo najveća škola pratimo i srcem podržavamo naše kolega se Kosova i iz Srbije - istakao je Vladimir Kuvalja, direktor Tehničke škole.

Trka za Kosovo (foto: RTRS)

Manifestacija je posvećena i humanitarnoj akciji Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji "Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji", koja traje do kraja godine.

- Stojimo čvrsto u ubjeđenju da je Kosovo i Metohija naša sveta ikona, i tako se i ponašamo. Vidjeli ste koje je ovo zadovoljstvo za djecu i kako je lijepo čuti i vidjeti kako od srca trče za svoje vršnjake sa Kosova i Metohije - poručio je Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Cilj manifestacije je jačanje sportskog duha kod mladih i empatije prema težini života Srba sa Kosmeta.