latinica  ћирилица
20/10/2023 |  12:14 ⇒ 13:15 | Autor: RTRS

Crnadak: Ovi zaključci su za smeće, Bećirovićeva jedina želja je ukidanje Srpska

Zaključci koji su usvojeni od strane Denisa Bećirovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i Željka Komšića, hrvatskog člana Predsjedništva treba da idu u smeće, rekao je Igor Crnadak, poslanik PDP-a na posebnoj sjednici posvećenoj ovoj temi.
Igor Crnadak - Foto: RTRS
Igor CrnadakFoto: RTRS

On je istakao da je predlagač zaključka, Bećirović, neko ko bi, kako je rekao, ako bi ga neko usred noći probudio i pitao šta mu je najveća želja, rekao da bi to bilo ukidanje Srpske.

- Mi imamo posla s takvim ljudima i takvim materijalima, i da se radi samo o tome, ova rasprava ne bi trebalo da traje duže od 15 minuta, ali nažalost po Srpsku, nije samo to - rekao je Crnadak.

Optužio je SNSD da se zajedno s trojkom dogovaraju oko svih ključnih pitanja, i da se radi o njihovim koalicionim parnterima.

- Ne možemo se praviti ludi da ova činjenica ne postoji. Sve što rade imaju dogovor s svojim parnerima iz Srpske - rekao je Crnadak.

Crnadak je rekao da SNSD ne pokreće pitanja od interesa Srpske, kao što je zakon o nepokretnoj imovini, za koji je ustvrdio da ga je Vlada odlučila da skine s dnevnog reda.

U Narodnoj skupštini je u toku sjednica o vetu koji je uložila Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH, povodom "eskalacije napada organa entiteta Republika Srpska na osnovne odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i ugrožavanja ustavnopravnog poretka BiH", usvojenog bez konsenzusa na osmoj redovnoj sjednici Predsjedništva BiH.