latinica  ћирилица
25/10/2023 |  18:59 ⇒ 26/10/2023 | 12:06 | Autor: RTRS

Crnadak: Višković da podnese ostavku

Šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak rekao je da je "najnoviji skandal Viškovića koji je na neistinit način prenio stavove šefa Delegacije EU u BiH sa kojim se sastao, prevršio svaku mjeru i da je jedini način da Višković sačuva obraz da uputi izvinjenje građanima Srpske i podnese ostavku".
Igor Crnadak - Foto: Ustupljena fotografija
Igor CrnadakFoto: Ustupljena fotografija

Crnadak kaže da "lažno prenositi riječi sagovornika i to javno, na ovako visokom nivou političkih sastanaka, predstavlja nezapamćenu sramotu".

- Diplomatsko pravilo u ovakvim slučajevima je da možete javno reći šta ste vi govorili sagovorniku, nikako šta su bili njegovi stavovi, a pogotovo je nezamislivo da te stavove lažno prenesete - istakao je Crnadak.

On je rekao da Viškovića "vodi najzatvoreniju Vladu od kako postoji Republika Srpska i često svjesno krije i iskrivljuje važne stvari od velikog značaja za javnost".

- Ko se obogatio na korona nabavkama, šta piše u ugovoru o autoputu Banjaluka-Prijedor, na šta je potrošeno 55 miliona za Srpska open, ko privatno leti Vladinim avionom na poznata ljetovališta, zašto nema Zakona o nepokretnoj imovini na sjednici NSRS u petak, itd. Sve ove i mnoge druge važne stvari Višković krije od naroda Republike Srpske, ali mu nije problem da nas izblamira svaki put kad bude u prilici - rekao je Crnadak.