latinica  ћирилица
09/11/2023 |  11:35 ⇒ 12:49 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva sa francuskim senatorima: Protiv pokušaja centralizacije BiH (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastala se danas u Parizu sa francuskim senatorima Valeri Boaje, Olivijeom Kadikom i Kristijanom Kambonom.
Cvijanovićeva u Francuskoj sa senatorima -
Cvijanovićeva u Francuskoj sa senatorima

Na sastanku sa članovima Gornjeg doma francuskog parlamenta, razgovarano je o aktuelnom političkim prilikama i procesu evropskih integracija BiH.

Cvijanovićeva je upoznala sagovornike sa političkim odnosima, ustavnom strukturom i decentralizovanom organizacijom BiH, izrazivši oštro protivljene nasilnim i antidejtonskim pokušajima njene centralizacije.

Ona je izrazila opedijeljenost ka članstvu u Evropskoj uniji, istakavši da EU treba da ima izbalansiran i realan pristup bez dvostrukih standarda, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Cvijanovićeva se prethodno sastala sa grupom poslanika u Narodnoj skupštini Francuske, koju je predvodila predsjednica poslaničke grupe Nacionalnog okupljanja Marin le Pen.

U okviru radne posjete Francuskoj, predviđen je bilateralni sastanak Cvijanovićeve i ostalih članova Predsjedništva sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Planiran je i niz sastanaka sa članovima francuskog parlamenta, a predviđeno je da Cvijanovićeva, povodom Dana primirja u Prvom svjetskom ratu, položi vijenac na Spomenik kralju Petru Prvom i Aleksandru Prvom Karađorđeviću u Parizu.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)