latinica  ћирилица
17/11/2023 |  21:34 | Autor: SRNA

Koncert Krfske filharmonije "U čast predaka, za budućnost potomaka"

U Banjaluci je večeras održan koncert "U čast predaka, za budućnost potomaka", u izvođenju Krfske filharmonije "Ljapades".
Banjaluka, Banski dvor - Foto: RTRS
Banjaluka, Banski dvorFoto: RTRS

Koncert, koji je održan u Kulturnom centru "Banski dvor", organizovali su Pravoslavno sportsko udruženje "Sveti Srb i ja" i Krfsko društvo grčko-srpskog prijateljstva, uz pokroviteljstvo Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske.

Učestvovalo je više od 100 umjetnika pod umjetničkim rukovodstvom dirigenta Spirosa Metalinosa.

Predsjednik Krfskog društva grčko-srpskog prijateljstva Željko Popović rekao je Srni da se u današnje vrijeme ratova i nemira iz Banjaluke šalje poruka mira.

- Banjaluka i Republika Srpska znaju šta su ratovi i koliko ih ne žele. Treba da živimo u miru i zajedno sa našim prijateljima Grcima šaljemo poruku mira i jačamo međusobno prijateljstvo, jer u današnje vrijeme dobro je imati dobre i iskrene prijatelje kao što su Grci - rekao je Popović.

Ovaj kulturni događaj je dobrotvorno-zadužbinarskog karaktera koji se ogleda u tome što su posjetioci kupovinom ulaznice za ovaj koncert dali prilog za izgradnju dječijeg i omladinskog obrazovnog kampa na Krfu.

Koncertu su prisustvovali i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Anja Ljubojević i brojni drugi predstavnici Republike Srpske i grada Banjaluka.