latinica  ћирилица
18/11/2023 |  10:56 ⇒ 14:10 | Autor: SRNA

Špirić: Profesionalni rad OBA i drugih agencija daje rezultate

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić ocijenio je da današnje hapšenje pripadnika terororističe organizacije ISIL potvrđuje da predstavnici Republike Srpske nisu bez argumenata potencirali postojanje ovog problema u BiH, te da rad i saradanja institucija za sprovođenje zakona daju rezultate.
Nikola Špirić - Foto: RTRS
Nikola ŠpirićFoto: RTRS

- Histerija iz Sarajava, nakon pisma koje smo iz Parlamentarne skupštine BiH uputili institucijama EU i SAD, proizvedena je samo zbog tvrdnji da ovdje postoji radikalni islamistički pokret. Potvrda toga je i današnje hapšenje, koje je kap u moru, ali nadam se da će i političko Sarajevo podržati ove akcije i dobru saradnju policijskih i bezbjednosnih agencija - istakao je Špirić.

On je rekao da je saradnja Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH, Granične policije BiH i OBA dala rezultate u akcijama sprečavanja terorirzma u trenutku kada se i u EU vode slične akcije u borbi s ovim problemom.

- Već godinama pripadnici radikalnih islamista ovdje nisu tema, kao da su na volšeban način nestali. Bivšem rukovodstvu OBA problem su bili srpski profesori i nekakav 'maligni ruski uticaj'. To je bio izgovor da se ne radi i ne sarađuje. Nadam se da je jednostranostima i revanšizmu došao kraj - rekao je Špirić.