latinica  ћирилица
18/11/2023 |  16:54 | Autor: Agencije

Šaranović: Svako ko je umiješan u nezakonite radnje biće priveden pravdi

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Danilo Šaranović rekao je da današnje hapšenje bivšeg direktora Uprave policije Slavka Stojanovića i još jednog lica, kao rezultat sumnji u zloupotrebu službenog položaja u vezi sa švercom cigareta, pokazuje da će svako ko je umiješan u nezakonite radnje biti priveden pravdi.
Policija Crne Gore - Foto: RTRS
Policija Crne GoreFoto: RTRS

Šaranović je istakao izuzetan profesionalizam i posvećenost koju su pokazali službenici Specijalnog policijskog odjeljenja.

On je u saopštenju naveo da je ova akcija, sprovedena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, jasan dokaz odlučnosti organa gonjenja u borbi protiv korupcije i zloupotrebe službenog položaja.

Šaranović je istakao da je ova akcija dio šireg napora države u borbi protiv kriminala i korupcije i pokazatelj nepokolebljive posvećenosti očuvanju pravne države i zaštiti interesa svih građana Crne Gore.

- Kao ministar unutrašnjih poslova, ponosan sam na rad naših službenika i obećavam da će Ministarstvo nastaviti da pruža punu podršku u svim naporima usmjerenim na suzbijanje kriminala i korupcije u našoj zemlji. Uz puno poštovanje prezumpcije nevinosti, ovo hapšenje, kao i sva prethodna, nisu samo jasna poruka izvršiocima krivičnih djela, već i obećanje građanima da će pravda biti zadovoljena - rekao je Šaranović.

Prema njegovim riječima, ovo hapšenje pokazuje da niko nije i neće biti iznad zakona.