latinica  ћирилица
18/11/2023 |  20:08 ⇒ 20:11 | Autor: RTRS

Šestočlana porodica Đekić iz Kozarske Dubice dobila novi krov nad glavom (VIDEO)

Šestočlana porodica Đekić iz Kozarske Dubice, uselila je u novu kuću. Stara jednospratnica sa dotrajalim krovom, dograđena je i obnovljena u akciji Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".
Nova kuća za porodicu Đekić - Foto: RTRS
Nova kuća za porodicu ĐekićFoto: RTRS

Podstanarski život prošlost je za Indiru, Gavrila, Dajanu i najmlađeg Stefana. Bezbrižno odrastanje u toplom domu, radost je i za roditelje, Marinu i Aleksandra, koji su, kažu, konačno na svome.

- Nismo imali namještaj, niti je ovdje bila prikopčana voda, gradska, tako da smo čekali dobre ljude koji su nam hvala bogu pomogli. Djeca su baš presrećna u svojim sobama, svojim krevetima - priča Marina Đekić.

- Dobili smo prvenstveno svoj krov nad glavom, a dobili smo zdravije uslove za djecu koje, u prethodnim kućama, sami i znate, bude i vlage. Sve je dobro, jako zdravo za djecu prije svega - dodao je Aleksandar Đekić.

Izgradnjom kuće, stavljen je pečat na jednu plemenitu priču, istakao je paroh Branko Repaja, koji je i osveštao novi dom.

- Nikada Srbin nije prelazio ni preko praga bez Boga tako i od današnjeg dana i časa. Porodica Đekić ovaj svoj novosagrađeni dom prelaziće s blagoslovom Božjim - poručio je Branko Repaja, paroh treći dubički.

Za potpuni završetak radova, čija je vrijednost 90 hiljada maraka, preostalo je postavljanje ograde oko kuće i stepenište.

- Naš narod je veoma human, naš narod pomaže i uspjeli smo. Ovo je samo još jedna od kuća. Čini mi se da će biti desetak što kuća što većih građevinskih objekata u Republici Srpskoj - naglasio je Saša Vignjević, predsjednik Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".

Posredstvom organizacije Srbi za Srbe, na području Kozarske Dubice do sada su stambeno zbrinute tri porodice.