latinica  ћирилица
18/11/2023 |  22:41 ⇒ 19/11/2023 | 08:45 | Autor: RTRS

Đoković preko Alkaraza u finalu Završnog mastersa (VIDEO)

Najbolji teniser svijeta Novak Đaković plasirao se u finale Završenog mastersa u Torinu, pošto je u polufinalu u dva seta savladao Španca Karlosa Alkaraza.
Novak Đoković (foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco - ilustracija) -
Novak Đoković (foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco - ilustracija)

Po setovima je bilo 6:3, 6:2. 

Sjajno je Đoković odigrao meč, nije dozvolio Špancu da uopšte razmišlja o povratku u meč, kontrolisao je duel od početka do kraja. 

Meč je trajao jedan čas i 28 minuta, a za to vrijeme Đoković je napravio dva as udarca, 13 direktnih poena, ali imao i samo pet niznuđenih grešaka. Napravio je tri brejka, jedan u prvom, dva u drugom setu, a rivalu nije prepustio svoj servis, spasio je četiri brejk prilike Alkaraza. 

U međusobnim mečevima sada Đoković vodi sa 3:2. Inače, Đoković po osmi put završava godinu kao prvi na ATP listi, i bez obzira na rezultat u finalu, u 2024. ući će i zvanično kao najbolji teniser planete. 

Đokovića u finalu čeka Јanik Siner, koji je u tri seta bio bolji od Rusa Danila Medvedeva. Finale je na programu u nedjelju, a svakako da je zanimljivost da je Đoković jedini poraz u Torinu doživio baš od Italijana u grupnoj fazi, kada je u dramatično mmeču slavio u taj brejku.