latinica  ћирилица
19/11/2023 |  08:23 ⇒ 14:34 | Autor: RTRS

Moguća poledica u višim krajevima

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a zbog niske jutarnje temperature mogući su nailasci na poledicu u višim predjelima i preko planinskih prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.
Susnježica i snijeg - Foto: RTRS
Susnježica i snijegFoto: RTRS

Vozačima se skreće pažnja i na moguće odrone na dionicama u usjecima, a u kotlinama na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Na dionici magistralnog puta Livno-Šuica učestali su izlasci divljih konja na kolovoz.

Radovi se izvode na dionicama magistralnog puta Јohovac-Rudanka i Rudanka-Doboj, kao i na dijelu regionalnog puta Razboj-Rudanka.

U toku je sanacija klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog čega je izmjenjen režim u saobraćaju, a izmjene u saobraćaju su i na dionici magistralnog puta Aleksandrovac-Aleksandrovac /auto-put/ zbog rekonstrukcije kolovoza.

U toku su radovi na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zatim na magistralnim putevima na području Han Pijeska, od Han Pijeska do Sokoca, te na pravcima Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini-Šćepan Polje i Prijedor-Koprivna.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Јohovac. Izmjena saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog radova na mostu "Bogdanovac" izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Gradiška-Banjaluka i postavljena saobraćajna signalizacija koja reguliše saobraćaj.

Do povremenih obustava saobraćaja u toku dana dolaziće u dobojskom naselju Kostajnici na kamenolomu "Grapska-Kostajnica" na regionalnom putu prema Modriči.

Na regionalnom putu Stanari-Rudanka saobraćaj se zbog radova u Ljeskovim vodama odvija usporeno, kao i na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, gdje se aktiviralo klizište.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Јablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju zbog radova su i na regionalnom putu Rača-Vršani, Prijedor-Stara Rijeka na granici sa FBiH, Stari Ugljevik-Glavičice, kao i na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH u toku su radovi na putnim pravcima Konjic-Јablanica u mjestu Lendava, Bilješevo-Lašva, Semizovac-Olovo-Kladanj /na nekoliko lokacija/ i na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.