latinica  ћирилица
19/11/2023 |  15:49 ⇒ 19:51 | Autor: RTRS

Intenzivna potraga za Kinezom koji je pobjegao iz zatvora (VIDEO)

Policija u Trebinju traga za državljaninom Kine, koji je danas tokom prijepodneva pobjegao iz Okružnog zatvora u ovom gradu. Odbjegli je bio u ekstradicionom pritvoru zbog krivičnog djela iz oblasti privrednog kriminala počinjenog u Kini, kojoj je trebalo da bude izručen. U pritvoru je bio na osnovu odluke Suda BiH.
Odbjegli državljanin Kine - Foto: Ustupljena fotografija
Odbjegli državljanin KineFoto: Ustupljena fotografija

Kineski državljanin je oko 11.30 časova iskoristio trenutak i preskočio zatvorsku ogradu, iako je utvrđena bodljikavom žicom i uspio da pobjegne.

Direktor Kazneno-popravnog zavoda Trebinje Zoran Miladinović  nije mogao potvrditi, kako je ranije objavljeno, da je odbjegli imao pomagače sunarodnike.

Intezivna potraga traje, a prema nekim saznanjima viđen je tokom dana u blizini zatvora.

Iz KPZ Trebinje, tvrde da oni, kao zatvor poluotvorenog tipa, nisu ni predviđeni za ovakve zatvorenike, i da je kinski državljanin bio u ekstradicionom pritvoru po rješenju Suda BiH.

Trebinjci, stanovnici naselja, koje je u neposrednoj blizini zatvora kažu da nisu ništa primijetili i da se ne plaše.

U potrazi za odbjeglim Kinezom, osim 40 policajaca KPZ Trebinje, učestvuju pripadnici PU Trebinje, Žandarmerije i Granična policija. Pojačane su policijske kontrole u okolini zatvora, na putevima i na izlazima iz Trebinja.