latinica  ћирилица
20/11/2023 |  10:14 ⇒ 11:36 | Autor: RTRS

Raspisan konkurs za sufinansiranje 30 naučnoistraživačkih projekata

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske raspisalo je konkurs za sufinansiranje 30 naučnoistraživačkih projekata u ovoj godini za šta je budžetom predviđeno 300.000 KM.
Vlada Srpske - Foto: RTRS
Vlada SrpskeFoto: RTRS

Podršku Ministarstva dobiće projekti iz šest naučnih oblasti - inženjerstvo i tehnologija, prirodne, poljoprivredne, medicinske i zdravstvene, društvene i humanističke nauke.

Na konkurs se mogu prijaviti visokoškolske ustanove, Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske, naučnoistraživački i istraživačko-razvojni instituti i istraživački centri koji su upisani u Registar naučnoistraživačkih organizacija i naučnih udruženja koji se vodi u Ministarstvu.

Pored opštih i eleminatornih kriterijuma koje treba da ispunjavaju organizacije koje se prijave na konkurs, stručna komisija će vrednovati kvalitet prijedloga projekta, naučnoistraživačku kompetentnost koordinatora projektnog tima i istraživačkog tima i kvalitet i strukturu budžeta prijedloga projekta.

Po projektu je predviđeno izdvajanje 10.000 KM, a konkurs je otvoren do 11. decembra.

Više detalja o konkursu moguće je naći na internet stranici Vlade Republike Srpske www.vladars.rs - Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje.