latinica  ћирилица
20/11/2023 |  12:02 ⇒ 13:55 | Autor: RTRS

Obilježavanje krsne slave MUP-a Srpske (VIDEO)

U Bijeljini je lomljenjem slavskog kolača, parastosom i prijemom za porodice poginulih obilježena krsna slava Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Sveti arhangel Mihailo.
Obilježavanje krsne slave MUP-a Srpske - Foto: RTRS
Obilježavanje krsne slave MUP-a SrpskeFoto: RTRS

Kod spomen-obilježja ispred Policijske uprave Bijeljina odana je počast za 53 pripadnika MUP-a poginula u Odbrambeno-otadžbinskom ratu ratu.

Načelnik Policijske uprave Stjepan Terzić je istakao da poginulim policajcima dugujemo vječnu zahvalnost.

Krsna slava MUP-a Srpske obilježena je i u Trebinju. U crkvi Svetog cara Lazara služen je pomen i položeno cvijeće na spomen obilježje poginulim pripadnicima MUP-a iz Istočne Hercegovine.

Načelnik Siniša Laketa rekao je da je trebinjska policija odgovorila svim bezbjednosnim izazovima u ovoj i prošlim godinama.

I Policijska uprava Istočno Sarajevo obilježila je krsnu slavu MUP-a lomljenjem slavskog kolača u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice i polaganjem vijenaca na Centralnom spomen-obilježju nastradalim pripadnicima MUP-a Srpske.

U Mrkonjić Gradu služen je parastos i položeno cvijeće na spomen-obilježja poginulim pripadnicima ovih policijskih Uprava.

Povodom obilježavanja krsne slave MUP-a, u Prijedoru su položeni vijenci na spomen-obilježje poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Ustupljena fotografija

Nakon polaganja vijenaca i odavanja počasti za 74 policajca pripadnika tadašnjeg CЈB Prijedor i šest pripadnika Sedmog odreda Specijalne brigade policije, u duhu pravoslavnih običaja obilježena je krsna slava.