latinica  ћирилица
20/11/2023 |  14:40 ⇒ 17:14 | Autor: RTRS

Banjaluka: Na sjednici 30. novembra o nacrtu budžeta (VIDEO)

Sjednica Skupštine grada Banjaluka zakazana je za 30. novembar. Pored pojedinih regulacionih planova, sa predloženog dnevnog reda, Kolegijum je danas skinuo 24 tačke. Ipak, na naredoj sjednici naći će se nacrt budžeta za narednu godinu.
Kolegijum Skupštine grada Banjaluka - Foto: RTRS
Kolegijum Skupštine grada BanjalukaFoto: RTRS

Pred odbornicima se neće naći tačka koje se odnose na izgradnju kolektora za prečišćavanje otpadnih voda na Crkvenoj u Docu i Obilićevu. Upravo o ovom pitanju danas se povela žustra rasprava.

Gradonačenik Banjaluke Draško Stanivuković optužio je skupštinsku većinu da tendenciozno skida tačke dnevnog reda, te da blokira Grad.

- Svi koji vole Vrbas i Banjaluku znaju šta znači i koliko je važno izgraditi kolektor na Crkvenoj, baš taj koji predstavlja 50 odsto zagađenja rijeke Vrbas - rekao je Stanivuković.

Predsjednik Skupštine Ljubo Ninković rekao je da skupština ništa ne skida, nego da demokratski uslaglašava dnevni red. Kada je riječ o kolektoru, Ninković je rekao da je neophodno detaljno analizirati cjelokupni projekat, kako bi se pravovremeno i adekvatno stupilo u realizaciju.

- Dajte nam sveobuhvatnu informaciju za sve mreže kolektora koje treba da se izgrade u Banjaluci, da možemo da informišemo javnost i mi da budemo informisani o svemu tome. Da li se gradi fabrika za prečišćavanje voda, gdje, zbog čega je jedno prioritet, drugo nije - rekao je Ninković.