latinica  ћирилица
20/11/2023 |  16:20 | Autor: banjaluka.net

"Potpuna laž da Dodik kontroliše 65 kompanija iz Srpske"

Priča o spisku od 65 firmi koje su navodno u vlasništvu, suvlasništvu ili pod kontrolom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika plasirane su u medije sa jasnim ciljem kompletiranja akcije usmjerene protiv i sa ciljem diskreditovanja institucija, piše portal banjaluka.net.
Milorad Dodik (Foto: predsjednikrs.net/Dona Katušić) - Foto: RTRS
Milorad Dodik (Foto: predsjednikrs.net/Dona Katušić)Foto: RTRS

Naime, kako navodi portal banjaluka.net, uporedo sa političkim procesom koji se pred Sudom BiH vodi protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića u javnost se plasiraju laži s ciljem da unesu nepovjerenje građane u institucije Srpske.

Cilj ove osmišljene akcije je da se kroz slabljenje ugleda predsjednika i urušavanje institucija Republike Srpske, nanese štetu Republici, potvrdilo je za banjaluka.net više sagovornika.

Navodi da je "priča o 65 kompanija" reciklirana i da ju plasira nekadašnja ministarka u Vladi Republike Srpske Svetlana Cenić, koja pored lične satisfakcije ostvaruje tako i značajnu materijalnu korist.

- Ta priča služi da bi se na neki način politički obračunavalo sa Miloradom Dodikom i iz tog razloga uopšte ne iznenađuje to što se ona ponovo aktuelizuje u momentu dok se protiv njega vodi politički montiran proces - priča izvor banjaluka.net.

Naglašava da ko god poznaje autora te priče, zna da se radi o izuzetno antisrpski ostrašćenoj osobi.

- Niko ozbiljan ne može povjerovati da Milorad Dodik ima bilo kakve veze sa preduzećima poput Alumine, Banje Vrućice ili Nove banke. S druge strane, ovdje je cilj i da se Republika Srpska finansijski oslabi, pa se svjesno cilja na kompanije od izuzetne važnosti za Srpsku i njenu stabilnost. Svetlana Cenić je dokazani mrzitelj Republike Srpske, a samim tim i provjereni partner sarajevske politike unitarizacije BiH - zaključuje izvor.