latinica  ћирилица
20/11/2023 |  16:46 ⇒ 19:06 | Autor: RTRS

MUP Srpske stub očuvanja bezbjednosti građana, imovine i ustavnog poretka Srpske (VIDEO)

MUP Republike Srpske stub je očuvanja bezbjednosti građana, imovine i ustavnog poretka Republike Srpske.
Pomen u Bijeljini (Foto: instagram.com/mup.srpske) -
Pomen u Bijeljini (Foto: instagram.com/mup.srpske)

Uoči obilježavanja Aranđelovdana, krsne slave MUP-a, služeni su parastosi i položeni vijenci na spomenike poginulim policajcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Pripadnici MUP-a prisjetili su se 782-je svojih kolega, koji su dali život za Republiku Srpsku.

Od 782 pripadnika MUP-a, koji su u Odbrambeno-otadžbinskom ratu dali svoj život za Republiku Srpsku, bila su i 53 policajca iz Bijeljine, koje njihove kolege nisu zaboravile.

- Time su stvorili nama obavezu sadašnjim i budućim generacijama da predano radimo na očuvanju Republike Srpske i njenih građana - rekao je Stjepan Terzić načelnik Policijske uprave Bijeljina.

Stotinu trideset šest svojih poginulih kolega, prisjetili su se i u Istočnom Sarajevu.

- Nema dileme da je ovo policijska uprava koja bilježi zavidne rezultate u ovim uslovima u borbi protiv kriminala i raznih krivičnih djela - rekao je Boško Јugović načelnik opštine Pale.

Izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić još jednom je pozvao na jedinstvo i očuvanje Srpske.

Lomljenjem slavskog kolača i služenjem pomena za sve poginule pripadnike MUP-a, i u Trebinju je obilježena je krsna slava.

- Ti ljudi kao i mnogi drugi dali su živote za Republiku Srpsku. Naša je obaveza da ih se sjećamo dok hodamo ovom zemljom - poručio je Pero Vuković predsjednik Skupštine Boračke organizacije Trebinje.

Siniša Laketa načelnik Policijske uprave Trebinje dodao je da će i u narednom periodu nastaviti trend osiguranja bezbjednosti svih građana Trebinja i Republike Srpske.

Ispred spomen-obilježja Policijske uprave Foča upućena je poruka da se oni koji su svoj život dali za ovu zemlju,nikad ne zaborave.

- Od tada pa do danas nastojimo da pomognemo porodicama poginulih kolega. Neke smo zaposlili u PU,sa završenom adekvatnom školom - rekao je Radenko Vasiljević zamjenik načelnika Policijske uprave Foča.

Povodom krsne slave MUP-a i u Mrkonjić Gradu i Prijedoru služen je parastos za sve pripadnike policije poginule u proteklom ratu.

Povezane vijesti:

Dodik: Čuvati uspomenu na pripadnike MUP-a koji su dali svoje živote za našu slobodu

Cvijanović: Policija Srpske - najveći garant mira i stabilnosti

Višković: MUP - stub državnosti i predani čuvar naše svetinje Republike Srpske

Radmanović: MUP - garant bezbjednosti i stabilnosti Srpske