latinica  ћирилица
21/11/2023 |  20:42 ⇒ 22/11/2023 | 10:29 | Autor: RTRS

Babić za RTRS: Gol u Leskovcu, najdraži u karijeri (VIDEO)

Srđan Babić, fudbaler moskovskog Spartaka, jedan je od najzaslužnijih za plasman reprezentacije Srbije na Evropsko prvenstvo. Stameni Banjalučanin je svojim golom, donio "Orlovima" plasman u Njemačku.
Srđan Babić (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, ilustracija) -
Srđan Babić (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, ilustracija)

Da je birao trenutak kada će postići prvi gol u reprezentaciji, bolji ne bi izabrao... Igrao se 82. minut, Bugari su vodili 2:1, korner je izveo kapiten Tadić, a najviši u skoku bio je Srđan Babić.

Bio je to gol koji je odveo "Orlove" na Evropsko prvenstvo, nakon 24 godine. Trenutak za istoriji, slavlje, veliku radost...

- To mi je najdraži gol u karijeri i jednostavno se najljepše osjećam kada igram za reprezentaciju Srbije, obučem taj dres sa nacionalnim grbom, tako da moji dosadašnji golovi u karijeri ne mogu da se mjere sa ovim za reprezentaciju - naglasio je Babić.

Gol u Leskovcu, pamtiće cijeloga života, ali vremena za slavlje nema puno. Babić se već vratio u Moskvu, gdje ga očekuju obaveze u Spartaku.

Vjeruje da će biti na spisku selektora Stojkovića za Njemačku, a sa velikom pažnjom pratiće i žrijeb u Hamburgu, 2. devembra.

Srbija će biti u četvrtom šeširu.

- Gledaću žrijeb ali iskreno nemam neke želje koga bih volio da dobijemo u grupi za rivale. Ko god dođe, dobro došao - jasan je poznati fudbaler iz Banjaluke.

Babić je sunčanu Almeriju, ove sezone zamijenio za hladnu Moskvu, i nije pogriješio. U Rusiji mu je sve potaman, trenutno uživa u Spartaku, sa kojim ima najviše ambicije

- Oduševio sam se Moskvom, od uslova, do toga kako me je ekipa prihvatila, kao i navijači. Nismo baš sjajno igrali u prvenstvu, dok smo bolji bili u Kupu, tako da polako dižemo formu, ekipa je nova...Promjenili smo sistem igre, tako da je za očekivati da iz meča u meč podižemo formu - naglasio je Babić.

Srbija ide na Evropsko prvenstvo, a jedan od najzaslužnijih za ovaj veliki uspjeh je Srđan Babić, zlatni "Orlić" sa Novog Zelanda, ponos Banjaluke i Republike Srpske.