latinica  ћирилица
22/11/2023 |  09:43 ⇒ 14:35 | Autor: RTRS

Sutra u Banjaluci skup "Studenti u susret nauci"

U Banjaluci će sutra biti otvoren multidisciplinarni naučno-stručni skup "Studenti u susret nauci" sa međunarodnim učešćem, u organizaciji Studentskog parlamenta banjalučkog Univerziteta.
Banjaluka - Foto: RTRS
BanjalukaFoto: RTRS

Suorganizator skupa je Univerzitet u Banjaluci, a pokrovitelj Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Na naučno-stručni skup mogu se prijaviti studenti osnovnih, master, doktorskih studija, kao i mladi istraživači do 30 godina, saopšteno je iz Univerziteta u Banjaluci.

- StES je prilika da se unaprijedi naučnoistraživački rad studenata u zemlji i regionu, promoviše akademski duh naučne zajednice, razmijene mišljenja i sklapaju nova prijateljstva - ističe se u saopštenju.

Sažeci i radovi klasifikovani su u šest naučnih oblasti - prirodne nauke, inženjerstvo i tehnologija, zdravstvene nauke, biotehničke-poljoprivredne nauke, društvene i humanističke nauke.

Skup, koji se organizuje 16. put, biće otvoren u Narodnom pozorištu Republike Srpske, a tom događaju prisustvovaće i rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin.